Taiteilija ja muotoilija Päivi Lartama

Taiteilija ja muotoilija Päivi Lartama
Taiteilija ja muotoilija Päivi Lartama

Hämeenlinnassa asuva Päivi Lartama (s. 1977, Seinäjoki) kirjoitti ylioppilaaksi kuvataidelukiosta vuonna 1997 ja valmistui AMK muotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2007. Toimi sisustus- ja muotialan yrittäjänä vuosina 2008-2020. Perusti uuden muotibrändi l'ARTaman vuonna 2023, jonka tuotteiden lähtökohtana ovat Päivin maalaamat taulut. Toimii taidekoordinaattorina Galleria Vanajassa, Hämeenlinnassa.

"Piirustus, maalaus ja taidegrafiikka ovat aina liittyneet opintoihini ja myöhemmin myös työelämääni. Niistä saadut taiteelliset opit ovat juurtuneet minuun ja antaneet pohjan nykyiselle uralleni taiteilijana ja muotoilijana."

"Maalaan abstraktia, ei-esittävää taidetta. Voisin kutsua sitä myös hienosti abstraktiksi ekspressionismiksi. Maalaan isolla kädellä, isolle kankaalle käyttäen erilaisia maalausvälineitä. Viime aikoina muurarin työvälineet ovat tulleet tutuiksi. Työtapani on eräänlaista toimintamaalausta, jossa maalausvälineen vedot ja liikkeet tuovat esiin koko maalausprosessin."

"Pidän rouheista, kuluneista ja väsyneistä pinnoista, synkistä, mutta myös kirkkaista sävyistä. Teen industrial-tyylistä taidetta. Maalaan kokeilevasti, käytän eri tekniikoita uteliaalla otteella."

Päivillä on luja tahto ja selkeä visio tuoda taidettaan esille kaikkialla Suomessa. Verkot on heitetty jo myös kansainvälisille verkostoitumisen vesille.

MEDIASSA: 

YLE 

HÄMEEN SANOMAT