Taiteilija Päivi Lartama

Päivi Lartama
Päivi Lartama

Hämeenlinnassa asuva Päivi Lartama (s. 1977, Seinäjoki) kirjoitti ylioppilaaksi kuvataidelukiosta vuonna 1997 ja valmistui AMK muotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2007. Toimi sisustus- ja muotialan yrittäjänä vuosina 2008-2020. Päätoiminen taiteilija vuodesta 2021. Toimii taidekoordinaattorina Galleria Vanajassa, Hämeenlinnassa. Koordinoi yheteisnäyttelyn Ukrainaan.

"Piirustus, maalaus ja taidegrafiikka ovat aina liittyneet opintoihini ja myöhemmin myös työelämääni. Niistä saadut taiteelliset opit ovat juurtuneet minuun ja antaneet pohjan nykyiselle uralleni taiteilijana."

"Maalaan abstraktia, ei-esittävää taidetta. Voisin kutsua sitä myös hienosti abstraktiksi ekspressionismiksi. Maalaan isolla kädellä, isolle kankaalle käyttäen paistinlastaa, siivousmoppia tai vaikkapa lattiaharjaa, myös lihanuija on heilunut kädessäni. Työtapani on eräänlaista toimintamaalausta, jossa maalausvälineen vedot ja liikkeet tuovat esiin koko maalausprosessin."

"Pidän rouheista, kuluneista ja väsyneistä pinnoista, synkistä, mutta myös kirkkaista sävyistä. Teen industrial-tyylistä taidetta. Maalaan kokeilevasti, käytän eri tekniikoita uteliaalla otteella."

Päivillä on luja tahto ja selkeä visio tuoda taidettaan esille kaikkialla Suomessa. Verkot on heitetty jo myös kansainvälisille verkostoitumisen vesille.

Kantolan alueen kulttuuritoimijat ry:n jäsen 2023 --->