Kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä Vanajaveden välittömässä läheisyydessä. Modernin Hotelli Vaakunan yhteydessä toimiva Gelleria Vanaja on avoinna niin hotellin vieraille kuin ohikulkijoillekin. Kaikki esillä olevat teokset ovat myynnissä. Omatoimigalleriaan on vapaa pääsy. Avoinna joka päivä klo 8 - 20. 

Käyntiosoite: Possentie 7, 13220 Hämeenlinna. Gallerian toimintaan liittyvissä asioissa otathan yhteyttä p. 040 8612180/Päivi Lartama. Galleria koostuu kahdesta tilasta, joista toinen on toisinaan suljettu kokousten ajan. Kauempaa tulijan on hyvä soittaa ja varmistaa tilan varaustilanne hotellin numerosta 020 1234636, jotta pääsee nauttimaan näyttelyn kokonaisuudessaan.


Kuvat: Silvia Salakka


Joulukuun taiteilija Harry Salmi

Pure Nordic -taidenäyttely 1.12 - 26.12.2023 

Harry Salmi, Kuvataiteilija AMK, s.1980, asuu ja työskentelee Lahdessa

Viimeaikaisen työni keskiössä on se, kuinka abstrakti ekspressionistinen maalaustaide vangitsee pohjoismaista maisemaa intuitiivisemmin, avartavammin; ja näin tiivistää yhteyksiämme ja arvostusta selkeästi suomalaiseen luontokäsitykseen – sekä luonnollisena ja aineellisena ilmiönä että kansallisen identiteetin lähteenä. Uudet pohjoismaiset akryylimaalaukseni ovat moniulotteisia. Yhdellä tasolla – intiimillä, persoonallisuudella – ne heijastavat elämääni perheen miehenä, jolla on syvä yhteys luontoon, ja työtäni kuvataiteilijana, joka etsii vaistomaisesti uusia visuaalisia ilmaisumuotoja. Olen herkkä muodollisille kontrasteille, jotka toimivat kuvataiteessani ja ovat yksittäisten maalausteni moottori.

Käytän työssäni maalikerroksia, joissa on usein vastakkaisia ominaisuuksia – esimerkiksi ohut vs. paksu, rohkea vs. mykistetty –, joiden tarkoituksena on välittää intensiivistä energiaa, villejä rytmejä ja joskus visuaalisia kertomuksia. Omasta kädenjäljestäni huolimatta maalaus puhuu hetkestä ja viittaa menneisyyteen – myös välittömästi edeltäviin syntymisolosuhteisiin ja luo uusia mahdollisuuksia. Myös maalaaminen, kuten metsässä liikkuminen, saa minut tuntemaan oloni eläväksi, mikä on syvästi yhteydessä elämän prosesseihin kuten esimerkiksi vuodenaikojen vaihtumiseen ja elävien olentojen elinkaareen. Taimesta kypsään läsnäoloon kuhisevassa maisemassa, joka kompostoi seuraavan sukupolven. Taide, kuten luonto, pyörii sellaisten prosessien ja ilmiöiden ympärillä, jotka ovat mielestäni itsessään arvokkaita ja tarjoaa kontrastin kiireiselle kaupunkielämälle, joka on tyypillinen asuinympäristöni Lahdessa.

Galleria Vanajan päätilassa on esillä uusinta abstraktia maalaustaidettani ja kabinetissa vanhempia surrealistisia klassikoitani 1.-27. joulukuuta asti ´Pure Nordic´- taidenäyttelyssäni.

Harry Salmi  -  p. 040 7225663  -  office.salmi@gmail.com  -  www.taiko.art/harry-salmi