Kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä Vanajaveden välittömässä läheisyydessä. Modernin Hotelli Vaakunan yhteydessä toimiva Gelleria Vanaja on avoinna niin hotellin vieraille kuin ohikulkijoillekin. Kaikki esillä olevat teokset ovat myynnissä. Omatoimigalleriaan on vapaa pääsy. Avoinna joka päivä klo 8 - 20. 

Käyntiosoite: Possentie 7, 13220 Hämeenlinna. Gallerian toimintaan liittyvissä asioissa otathan yhteyttä p. 040 8612180/Päivi Lartama. Galleria koostuu kahdesta tilasta, joista toinen on toisinaan suljettu kokousten ajan. Kauempaa tulijan on hyvä soittaa ja varmistaa tilan varaustilanne hotellin numerosta 020 1234636, jotta pääsee nauttimaan näyttelyn kokonaisuudessaan.


Kuvat: Silvia Salakka


Kesäkuun taiteilija Maikki Nuorala

Gallerian kesäkuun näyttelyssä esillä tervakoskelaisen taiteilija Maikki Nuoralan maalauksia. Nouse luontoni -näyttely on esillä 5.6. - 27.6.2023

Maikki Nuorala

Nouse luontoni -näyttely käsittelee ihmisen ja luonnon yhteyttä. Oman luontomme löytämistä. Luonnon ihmeellistä, eheyttävää ja hoitavaa voimaa.

Luonto ottaa meidät vastaan aina juurikin sellaisina kuin olemme, siinä tilanteessa mikä kulloinkin on. Ilman mitään kritiikkiä tai tarvetta olla jotain muuta tai enemmän. Se auttaa ymmärtämään ja suhteuttamaan oman elämämme haasteita. Voimme ikään kuin ottaa oppia luonnosta omaan elämäämme.

Näyttelyn töissä prosessoin myös omaa taiteilijuuttani. Meillä on maailmassa tapana lokeroida asioita ja ilmiöitä. Sovinko mihinkään lokeroon, vai täytyykö minun sopiakaan? Haluanko edes mahtua johonkin tiettyyn muottiin? Rohkenenko kulkea uljaasti ja pelkäämättä omaa polkuani ja puhua totuuttani? Voinko luopua vanhoista uskomuksistani, raivata tietä myös muille, vilkuilematta sivuilleni? Luonto auttaa minua löytämään vastauksen myös tähän.

Näyttelyssä on esillä myös kuva-runoparit, jotka ovat Maikki Nuoralan ja Ulla Heikkilän teoksesta Jään synty, vuodelta 2022. Teos, joka on myös kirjana, kuvaa mielen jäätymisen prosesseja.

Teoksen runot ja maalaukset vuoropuhuvat keskenään muodostaen poikkitaiteellisen lähestymistavan. Tämä voi parhaimmillaan syventää taide-elämystä.

 Facebook ja Instagram: @maiknuo_art

www.maikkinuorala.com